Brian
Een beetje botervet op de bakplaat, eitjes erop, en klaar
Brian werkt bij het Leerwerkbedrijf. Twee dagen in de week in de kantine van het Havengebouw, en drie dagen bij Broodje Koeman aan de Amstelveenseweg. Hier is hij de beste eierenbakker. Dat zeggen zowel zijn collega’s als vaste klanten van Broodje Koeman. ‘Een beetje botervet op de bakplaat, eitjes erop, en klaar.’ Naast die goddelijke broodjes ei is ook zijn satésaus befaamd. Daar gooit hij op eigen initiatief een scheutje ketjap bij en wat gember. Naast werken achter de bakplaat stopt Brian ook pistoletjes in de oven, vuil in de container en wast hij af. Hij moet heel wat ballen in de lucht houden.
Margret werkt al 17 jaar samen met Brian. ‘Als Brian er niet is mis ik hem. Hij neemt ons heel veel werk uit handen. Maar ik mis op die dagen ook de gezelligheid. Brian is altijd vrolijk. Dan zet hij de radio aan en als er even tijd voor is doen we samen een dansje.’
Heel soms is Brian toch chagrijnig, zegt hij: ‘als er steeds mensen binnen komen en het heel druk is heb ik weleens geen tijd. Dan ben ik bang dat ik het niet goed doe.’ Margret: ‘Dat geeft Brian zelf aan. We gaan dan teamworken, en lossen het samen op.’
Meer weten over het Leerwerkbedrijf?